Wie zijn wij?

Over Fabulijn:

Fabulijn is een stichting die kinderen op speelse wijze kennis wil laten maken met opera.

Door bestaande operamuziek van eigen teksten te voorzien is de kinderopera hartedief ontstaan. Hartedief wordt uitgevoerd door een sopraan, een bariton, een pianist, een poppenspeelster en 4 poppen. De voorstelling is een mengeling van poppentheater, toneel en muziek. Er zijn vrolijke, treurige en ook magische momenten in verwerkt, bijvoorbeeld wanneer de poppen levensecht worden. De kinderen krijgen een actieve rol toebedeeld d.m.v. zang en dans.

Momenteel zijn we begonnen met onze tweede voorstelling, Rigoletto. Dit is een bewerking van de opera van Verdi. Zowel het verhaal, als de muziek zijn dusdanig aangepast dat het voor kinderen heel toegankelijk is en ook in deze opera wordt gebruik gemaakt van poppen, deze keer levensgrote (zie foto’s).

Voorstellingen kunnen zowel in het theater als op school plaatsvinden, indien gewenst in combinatie met een educatief project.

Initiatiefnemers van Fabulijn zijn Ellen Bouwmeester en Annelies de Beer.

Ellen Bouwmeester studeerde in 1993 af aan het Maastrichts Conservatorium voor muziek als sopraan. Sindsdien heeft zij onder andere gezongen in diverse producties van de Nederlandse Opera en werkte ze mee aan verschillende projecten van Theatergroep Hollandia. Daarnaast heeft zij ervaring opgedaan met het spelen in jeugdtheatervoorstellingen van het Posttheater Arnhem. Met Fabulijn wil zij zich gaan richten op het maken van eigen muzikale producties.

Annelies de Beer is de theatervormgeefster van Fabulijn. Zij volgde de postdoctorale opleiding Theatervormgeving aan de Posthogeschool voor Podiumkunsten te Antwerpen. Naast haar werk voor Fabulijn, is Annelies de Beer vormgeefster van de kindervoorstellingen van het Limburgs Symfonie Orkest en is zij verbonden als decor- en kledingontwerpster aan Opéra Comique te Maastricht.

Voor het ontwikkelen en uitvoeren van voorstellingen zullen telkens professionele theatermakers worden aangetrokken. Om de stichting te ondersteunen is een team van enthousiaste vrijwilligers samengesteld.