Hartedief

  Rigoletto

 

Een opera met levensgrote poppen.

Een jong meisje, Maud, wil graag zangeres worden. Zij beseft niet hoe mooi ze zingt, want veel kinderen stoppen hun vingers in hun oren als ze begint te zingen. Ze plagen haar bovendien ook nog met haar rare stem. Zij is hierdoor erg verdrietig. Tot ze op een dag langs een poppenoperagezelschap komt.

Ze raakt meteen bevriend met de poppen. Hoewel Mimi, de diva van het gezelschap, is toch wat bang om haar divastatus kwijt te raken. Ze moet wel even slikken. Maar al gauw valt ook zij voor de charmes van het meisje. Het lukt Maud om de harten van bijna iedereen te veroveren en ze willen haar graag bij hun theater hebben.

Behalve dan de jaloerse bariton. Die gedraagt zich onmogelijk, stoot haar bovendien met zijn rare gedrag af en zegt dat ze weg moet. Als het meisje hierom wil vertrekken, komen de anderen in aktie. En hoe! De bariton weet zijn jaloezie te overwinnenen en kan hierdoor eindelijk zijn ware emoties aan de jonge zangeres laten zien. Hij is gewoon verliefd op haar! Maar dat wisten de poppen natuurlijk al lang!

Doelgroep 5 t/m 10 jaar
Duur ca. 55 minuten
 

 

Sopraan
Bariton
Poppen & aangeefster 
Piano & saxofoon
Accordeon

Ellen Bouwmeester
Richard Meijer / Guus Smeets
Annelies de Beer
Henry Konsten / Wim Scheepers
Annelies de Beer